Marți, 7 februarie, sala de conferințe a Cluj Arena a găzduit Draftul Conferinței de Est a Jr. NBA League România, cea de-a treia ediție a competiției care implică școlile clujene. Reamintim că în urmă cu o săptămână a avut loc Draftul Conferinței de Vest Timiș.

În prezența vicepreședintelui Federației Române de Baschet, Mircea Cristescu, a Inspectorului Școlar General Cluj, prof. Marinela Marc, precum și a președintelui Asociației Județene de Baschet Cluj, Amalia Marchiș, cele 15 școli clujene implicate în competiție au tras la sorți numele echipelor din NBA pe care le vor reprezenta de-a lungul acestei ediții.

În prezența a peste 150 de copii entuziaști, însoțiți de cadrele didactice, micuții iubitori ai baschetului au aflat cu bucurie sub ce emblemă vor juca în cele trei divizii ale Conferinței de Est, respectiv Atlantic, Central și Southeast.

La final, elevii și profesorii lor au făcut o fotografie de grup și s-au declarat nerăbdători să se reîntâlnească pe terenurile de joc. Competiția urmează să debuteze după vacanța de la mijlocul lunii februarie, programul jocurilor urmând să fie stabilit ulterior.

Până în prezent, prin intermediul Jr. NBA League România, un număr de aproximativ 850 de elevi din municipiul Cluj-Napoca au beneficiat de un cadru organizat care are la bază principiul că sportul îi ajută pe copii să fie mai sociabili, îi atrage să lucreze ușor împreună cu ceilalți și să înțeleagă ce înseamnă fair-play-ul. Pe lângă beneficiile sociale, prin intermediul Jr. NBA League România elevii au descoperit că sportul este și o metodă grozavă de a se distra.