Final Four-ul Jr. NBA League Romania 2023 a început în forță astăzi, la Sala Sporturilor ”Constantin Jude” din Timișoara, într-o atmosferă de-a dreptul incendiară!

Înconjurat de zeci de copii pentru fotografii și autografe, invitatul special al evenimentului a fost Gheorghe Mureșan, pivotul român cu șapte sezoane în Liga Profesionistă Nord-Americană NBA.

Evenimentul a început cu finala Conferinței Vest Timiș, disputată aprig atât în teren, cât și în tribune între echipele Minnesota Timberwolves, reprezentată de Colegiul Național Bănățean din Timișoara și New Orleans Pelicans, maieul cărora a fost purtat de elevii Liceului Teoretic ”David Voniga” din Giroc.

Jocul a fost unul echilibrat, cu multe faze foarte gustate de public și multe momente de baschet de calitate, dar mai ales de atașament față de valorile promovate de NBA: fairplay, spirit de echipă și pasiune pentru baschet!

Locul în finala pentru mult râvnitele inele de campioni a revenit celor de la Minnesota, scor 30-17 (8-4, 4-4, 2-5, 16-4).

Cel de-al doilea joc a fost finala Conferinței Est Cluj, în care s-au înfruntat Chicago Bulls, reprezentată de elevii Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca și Indiana Pacers, adică Școala Gimnazială ”Ioan Bob” 1 din Cluj-Napoca.

În ciuda distanței considerabile, și clujenii au fost încurajați de galerii consistente, atmosfera fiind una deosebită.

Jocul a fost unul cu reprize diametral opuse, însă câștigat până la urmă de Chicago Bulls, , scor 31-19 (6-4, 12-1, 2-10, 11-4).

Așadar, duminică de la ora 10 va avea loc finala mică, între New Orleans Pelicans și Indiana Pacers, urmând ca finala mare să aibă loc la ora 11.30 și să opună echipele Minnesota Timberwolves și Chicago Bulls.

FOTO: Darius Petru